Versoepelen, maar niet voor de horeca

Het kabinet heeft op 14 januari besloten de coronamaatregelen te versoepelen. Vrijwel alle sportactiviteiten binnen én buiten zijn weer mogelijk, maar niet voor de horeca.

Hierdoor kunnen veel biljartverenigingen hun deuren nog niet openen. Voor de verenigingen waar dit wel mogelijk is, moeten volwassenen wel een coronatoegangsbewijs kunnen overhandigen. Met een coronatoegangsbewijs kunnen beoefenaars aantonen dat zij gevaccineerd, getest of onlangs hersteld van het coronavirus zijn. Voorlopig zijn ook alleen onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging toegestaan en geen wedstrijden tussen verschillende clubs. Publiek is nog niet toegestaan.

Focus op de horeca
Nu binnen- en buiten sporten weer deels is opengesteld, gaat de focus vanzelfsprekend naar de horeca. Openstelling van de horeca is van groot belang voor ondernemers, maar ook voor alle biljarts en darters. we willen jullie vragen te kijken naar deze petitie. De vorige petitie voor de sport had ruim 350.000 handtekeningen, en had daarmee grote impact.

Tekst van de petitie:
Het is onrechtvaardig en onnodig. De horeca kan verantwoord open, desnoods in stappen. We roepen het kabinet daarom alsnog op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren.
Link naar petitie “Versoepel onmiddellijk de coronamaatregelen in de horeca