Binnensporters kunnen weer trainen

We zijn alweer een tijd verder en het lijkt nu dan toch echt te gebeuren. Sinds 19 mei is het met een paar voorwaarden, voor binnensporters weer toegestaan om te trainen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor alle biljarter liefhebbers.

We hopen dat deze trend zich voorzet. Zodat ook voor de horeca en speeltuinen weer iets mogelijk is en de biljarts weer verwarmd mogen worden. De verwachting is dat op 9 juni ook hier wat gaat veranderen.

Binnen sporten

Er kan weer beperkt binnen gesport worden. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden.

  • Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel. Groepslessen zijn voor meer dan twee personen vanaf 18 jaar en ouder niet toegestaan.
  • Het is wel toegestaan dat meerdere groepjes van maximaal 2 personen van achttien jaar en ouder in dezelfde ruimte sporten. Zij dienen altijd anderhalve meter afstand van elkaar en de instructeurs te houden. Dit mag met een maximum van 30 personen per ruimte. Dit is exclusief instructeurs.
  • Een instructeur mag niet meerdere groepjes van 2 mensen tegelijkertijd lesgeven. De instructeur mag wel tussen de groepjes rondlopen en dient daarbij altijd anderhalve meter afstand houden.
  • Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.

Bekijk alle regels op: www.rijksoverheid.nl