De competitie wordt hervat!

Vanavond zal er, zoals het er nu uitziet, ons worden meegedeeld dat de horeca ruimere openingstijden kunnen verwachten. Dit is geweldig nieuws en dat betekend dat wij onze competitie kunnen hervatten. En dat gaan we dan ook doen

De competitie zal volgende week 22 februari worden hervat en we gaan verder waar we gebleven waren bij Ronde 12. De laatste ronde die gespeeld gaat worden is Ronde 24 op dinsdag 17 mei 2022. Hierdoor is het ook mogelijk om voor een 2de periode titel te spelen. De finales voor de periode kampioenen worden gespeeld voor libre op 24 mei en driebanden op 31 mei.

Bekijk het nieuwe wedstrijdschema voor libre en driebanden.

Extra informatie voor driebanden
Het driebanden team van EKV2012 doet niet mee voor het kampioenschap. Maar speelt wel voor de 2de periode. Behaalde punten tegen EKV2012 tellen dan alleen mee voor de periode.

RRS 3B1 is gevraagd of zij weer mee willen doen na 25 februari. Wedstrijden tegen RRS 3B1 zullen geen punten opleveren voor beide teams.

We kunnen weer biljarten

We kunnen weer biljartten, nu het voor de horeca weer is toegestaan om zijn deuren te openen. Alleen moeten deze deuren weer gesloten zijn om 22:00. Hierdoor is het niet mogelijk om onze competitie weer te herstarten. Omdat de meeste wedstrijden pas rond 23:00 afgelopen zijn. We hebben het vorig jaar even geprobeerd om de wedstrijden met een uur te vervroegen, maar dat was eigenlijk geen succes.

Daarom laten we het nog even zoals het is en wachten we op verdere verruiming voordat we de competitie weer opstarten.

Blijf gezond en weer veel plezier aan de biljarttafel.

Versoepelen, maar niet voor de horeca

Het kabinet heeft op 14 januari besloten de coronamaatregelen te versoepelen. Vrijwel alle sportactiviteiten binnen én buiten zijn weer mogelijk, maar niet voor de horeca.

Hierdoor kunnen veel biljartverenigingen hun deuren nog niet openen. Voor de verenigingen waar dit wel mogelijk is, moeten volwassenen wel een coronatoegangsbewijs kunnen overhandigen. Met een coronatoegangsbewijs kunnen beoefenaars aantonen dat zij gevaccineerd, getest of onlangs hersteld van het coronavirus zijn. Voorlopig zijn ook alleen onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging toegestaan en geen wedstrijden tussen verschillende clubs. Publiek is nog niet toegestaan.

Focus op de horeca
Nu binnen- en buiten sporten weer deels is opengesteld, gaat de focus vanzelfsprekend naar de horeca. Openstelling van de horeca is van groot belang voor ondernemers, maar ook voor alle biljarts en darters. we willen jullie vragen te kijken naar deze petitie. De vorige petitie voor de sport had ruim 350.000 handtekeningen, en had daarmee grote impact.

Tekst van de petitie:
Het is onrechtvaardig en onnodig. De horeca kan verantwoord open, desnoods in stappen. We roepen het kabinet daarom alsnog op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren.
Link naar petitie “Versoepel onmiddellijk de coronamaatregelen in de horeca

Geen competitie meer in 2021

Er geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17.00 en 05.00 uur. Alle amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan. Met deze regels is het niet mogelijk om onze competitie opnieuw te starten. Ook gaan we er niet vanuit dat het dit jaar nog gaat veranderen. Zodra er weer iets mogelijk is zullen wij beoordelen of en hoe we de competitie gaan hervatten.

Coronaregels vanaf 13 november

Vanaf 13 november gelden er nieuwe coronaregels. Door deze nieuwe regels moet de horeca om 20:00 met sluiten en dat betekent dat wij niet meer kunnen biljarten.

Voor horeca-sporten geldt namelijk dat de regel voor de locatie voorrang krijgt. Dus is de sportbeoefening echt binnen in de horeca, zoals darts of biljart in een café of sportkantine? Moet deze sluiten om 20:00 uur.

Daarom hebben we besloten de competitie te pauzeren. Als het straks weer is toegestaan, gaan we verder met de competitie en hervatten we deze met ronde 12. De gevolgen voor het eind van de competitie bekijken we dan volgend jaar. Wel is er besloten dat er pas een kampioen is als minimaal de helft van de competitie gespeeld is.